Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 70 g Olivenöl
- 1 Zucchini, in Würfeln (1 cm)
- 1 Staudensellerie-Stange, in Scheiben (5 mm)
- 1 gelbe Paprika, in Würfeln (1,5 cm)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 Aubergine (ca. 350 g), in Würfeln (1,5 cm)
- 30 g Rosinen
- 50 g Oliven, grün, entsteint, quer halbiert
- 1 EL Kapern
- 30 g Pinienkerne
- 20 g Weißweinessig (vegan)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 10 g brauner Zucker
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 432 kJ / 103 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 min
Hummus-Platte Greek Style
25 min
Parmesan-Shortbread mit Fenchel und Chili
1 godz. 25 min
Thunfisch-Bohnen-Püree zu Gemüsestiften
10 min
Auberginen-Tomaten-Pesto
25 min
Caponata-Crostini
4h 40 min
Makrelen-Tapenade
10 min
Aubergine-Parmaggiana
1 godz. 10 min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10 min
Bohnendip mit Chiliöl
45 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min
Melanzane alla Parmigiana
1 godz. 10 min