Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
-
20
g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
lub 20 g Petersilie, frisch, abgezupft - 35 g Zwiebel, in Streifen
- 350 g Spargel, weiß, Enden abgeschnitten, in Stücken (2 cm)
- 30 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis, z. B. Carnaroli
- 60 g Weißwein, trocken
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Butter, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2106 kJ / 504 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 868 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Spargel-Safran-Risotto
35min
Bärlauch-Risotto
35min
Grünes Spargel-Risotto
45min
Spargel-Risotto mit Garnelen
50min
G´schwindes Kürbisrisotto
25min
Getrüffeltes Topinambur-Süppchen
35min
Süßkartoffel-Selleriecremesuppe
35min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40min
Spargel-Carbonara
30min
Rote-Bete-Risotto mit Kabeljau und Meerrettichöl
35min
Risotto mit Zucchini
40min