Spargel-Bärlauch-Risotto

Spargel-Bärlauch-Risotto

4.7 523 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Bärlauchblätter, frisch halbiert
    20 g
    20 g Petersilie, frisch, abgezupft
  • Zwiebel in Streifen
    35 g
  • Spargel, weiß Enden abgeschnitten, in Stücken (2 cm)
    350 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis z. B. Carnaroli
    320 g
  • Weißwein, trocken
    60 g
  • Wasser
    700 g
  • Salz
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Butter in Stücken
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 504 kcal / 2106 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 868 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...