Urządzenia i Akcesoria
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sos waniliowy z miętą
-
300 g mleka w temp. pokojowej
-
4 żółtka w temp. pokojowej
-
50 g cukru
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
10 liści mięty, świeżych
Pianka truskawkowa (pływająca wyspa)
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych na kawałki
-
50 g cukru pudru
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
sos karmelowo-kawowy, do dekoracjisos karmelowy do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.2 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
679.7 kJ /
161.8 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta z różami z jabłek (TM7, TM6)
2 godz. 50 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 25 min
Truskawki w czekoladzie i gorąca czekolada do picia
40 min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Jogurt z borówkami
13 godz.
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Zefir truskawkowy z bezami
15 min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10 min
Pomarańczowe zabajone
15 min