Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą

Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą

4.0 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

Sos waniliowy z miętą
  • 300 g mleka w temp. pokojowej
  • 4 żółtka w temp. pokojowej
  • 50 g cukru
  • 1 laska wanilii tylko ziarna
  • 10 liści mięty, świeżych
Pianka truskawkowa (pływająca wyspa)
  • 250 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych na kawałki
  • 50 g cukru pudru
  • 1 białko (patrz wskazówka)
  • sos karmelowy do dekoracji
    sos karmelowo-kawowy, do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 51.2 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 679.7 kJ / 161.8 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...