
Urządzenia i Akcesoria
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sos waniliowy z miętą
-
mleka w temp. pokojowej300 g
-
żółtka w temp. pokojowej4
-
cukru50 g
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
liści mięty, świeżych10
Pianka truskawkowa (pływająca wyspa)
-
truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych na kawałki250 g
-
cukru pudru50 g
-
białko (patrz wskazówka)1
-
sos karmelowy do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
161.8 kcal /
679.7 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
22.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
51.2 mg