Urządzenia i Akcesoria
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sos waniliowy z miętą
-
300 g mleka w temp. pokojowej
-
4 żółtka w temp. pokojowej
-
50 g cukru
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
10 liści mięty, świeżych
Pianka truskawkowa (pływająca wyspa)
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych na kawałki
-
50 g cukru pudru
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
sos karmelowo-kawowy, do dekoracjisos karmelowy do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.2 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
679.7 kJ /
161.8 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Lemoniada brazylijska
10 min
Truskawkowe lassi
5 min
Deser z truskawkami (TM6, TM7)
20 min
Deska masła
10 min
Cynamonowy napój z orzechów makadamia
10 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 min
Różowy koktajl hibiskusowo-malinowy
5 min