Urządzenia i Akcesoria
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sos waniliowy z miętą
-
300 g mleka w temp. pokojowej
-
4 żółtka w temp. pokojowej
-
50 g cukru
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
10 liści mięty, świeżych
Pianka truskawkowa (pływająca wyspa)
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych na kawałki
-
50 g cukru pudru
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
sos karmelowo-kawowy, do dekoracjisos karmelowy do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.2 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
679.7 kJ /
161.8 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 h 40 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20 min
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
2 h 10 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 h 15 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 h 50 min
Deser limonkowo-imbirowy
8 h 30 min
Dwukolorowy koktajl z owocami leśnymi
10 min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min
Sernik z Varomy
1 h 45 min
Deser twarogowy z mango
15 min