
Urządzenia i Akcesoria
Glazurowana szynka
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 54 godz.
12 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
200 g soli
-
1 szynka wieprzowa, z kością, ze skórą (ok. 7 kg, patrz wskazówka)
-
150 g soku ananasowego
-
100 g marmolady pomarańczowej (patrz wskazówka)
-
30 g brandy (opcjonalnie)
-
20 g sosu sojowego
-
1 łyżka miodu
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
1 gwiazdka anyżu
-
goździki (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510 kcal /
2142 kJ
Białko
59 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
5353.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 godz. 35 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min