Urządzenia i Akcesoria
Glazurowana szynka
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 54 godz.
12 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
200 g soli
-
1 szynka wieprzowa, z kością, ze skórą (ok. 7 kg, patrz wskazówka)
-
150 g soku ananasowego
-
100 g marmolady pomarańczowej (patrz wskazówka)
-
30 g brandy (opcjonalnie)
-
20 g sosu sojowego
-
1 łyżka syropu klonowego1 łyżka miodu
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
1 gwiazdka anyżu
-
goździki (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5353.2 mg
Białko
59 g
Kalorie
2142 kJ /
510 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Pieczona szynka (kulka)
50 godz.
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 godz. 45 min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1 godz. 50 min
Zupa gulaszowa
2 godz.
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Świąteczny nadziewany kurczak
2 godz. 10 min