
Urządzenia i Akcesoria
Glazurowana szynka
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 54 godz.
12 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
soli200 g
-
szynka wieprzowa, z kością, ze skórą (ok. 7 kg, patrz wskazówka)1
-
soku ananasowego150 g
-
marmolady pomarańczowej (patrz wskazówka)100 g
-
brandy (opcjonalnie)30 g
-
sosu sojowego20 g
-
miodu1 łyżka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
cynamonu, mielonego2 szczypty
-
gwiazdka anyżu1
-
goździki (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510 kcal /
2142 kJ
Białko
59 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
5353.2 mg