
Urządzenia i Akcesoria
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 porcji
Składniki
-
2 cebule jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w 2 mm plastry
-
100 g kostek boczku
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka papryki, mielonej
-
10 g oleju
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
100 g ketchupu
-
1 - 2 cebule dymki biała i zielona część, pokrojone w 5 mm plastry
-
30 g prażonej cebulki, gotowej (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 biały chleb (ok. 750 g), w całości, lekko czerstwy
-
5 - 6 plastrów sera żółtego (ok. 100 g), np. cheddara, goudy, pokrojonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
439.3 kcal /
1838.1 kJ
Białko
15.7 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
53.4 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
984.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska