Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Uszy zajączków
- 2 białka
- 60 g cukru
- 3 żółtka
- 35 g mąki pszennej
- 30 g skrobi ziemniaczanej
Krem cytrynowy
- 50 g cukru
- 1 ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), plus skórka pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji
- 180 - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
-
400
g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
lub 400 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ozdoby z masy cukrowej (np. cukrowe oczy)
- skórka z cytryny, pokrojona zesterem na 2 cm paski, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1288.8 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 272.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka Pink Kiss
1 Std. 20 Min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2h
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 Std. 40 Min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1h 30min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2h
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 Std. 40 Min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Deser à la Kinder Country® w słoiczku
40min
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Deser plaża
2 Std. 30 Min