Urządzenia i Akcesoria
Ciasto pomarańczowe z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 kawałków
Składniki
-
80 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g cukru
-
10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
150 g mąki tortowej
-
40 g mleka
-
3 jajka
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
3 szczypty soli
-
1200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
333.4 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
876.4 kJ /
209.5 kcal
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Sernik z Varomy
1h 45min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1h 50min
Ciasto migdałowe
1h 15min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1h 20min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1h 55min
Pomarańczowe ciasto choinka
15h 40min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Orzechy laskowe w karmelu
1h 30min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1h
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40min
Ciasteczka migdałowe
30min