Urządzenia i Akcesoria
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
5 słoików
Składniki
-
10 - 12 gruszkę (ok. 2000 g), twardych
-
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1800 g wody
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego1 laska cynamonu przełamana na pół
-
6 goździków
-
400 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
8.4 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
2253.4 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
133.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kompot wiśniowy
35 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Mus jabłkowy
15 min
Kompot z rabarbaru
2 godz. 15 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min