Urządzenia i Akcesoria
Piłkarska lasagne
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
100 g sera parmezan pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
Sos boloński
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
70 g wody70 g białego wina, wytrawnego
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos beszamelowy
-
1000 g mleka
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Przygotowanie lasagne
-
250 g makaronu, suchego, typu lasagne około 12 płatów (10 x 20 cm)
-
masło do natłuszczenia naczynia do zapiekania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28.3 g
Kalorie
1883 kJ /
450 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 min
Walentynkowa pizza serce
1 godz. 30 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
1 godz. 5 min
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Pizza tęcza
1 godz. 40 min
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.