Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di bevanda a base di avena
-
30
g di burro + q.b.
lub 30 g di olio di semi di girasole + q.b. - 50 g di zucchero
- 12 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 250 g di farina manitoba
- 250 g di farina tipo 1 + q.b.
- 100 g di mirtilli rossi disidratati
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1053.3 kJ / 251.7 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 52.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 6.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti alle nocciole e fondente (senza lattosio)
35min
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7h
Treccia al latte
2h 30min
Focaccia morbida al cioccolato
5h 30 min
Pane per la colazione con frutta secca
3h
Danesi ai semi di papavero e mirtilli rossi (vegan)
2 Std. 10 Min
Treccia alla cannella
3h 10 min.
Focaccia ai semi di chia farcita
4h
Focaccine alla curcuma
4 Std. 30 Min
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1h 10 min.
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h