![Bostrengo Bostrengo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1fbf94edb216ada8e06e1b30c1c1d139/Derivates/f3252b307226b9f79245b9b58a7a091fac672fb4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pane raffermo a pezzetti
- 100 g di latte
- 350 g di acqua
- 75 g di riso Arborio
- 75 g di fichi secchi
- 50 g di gherigli di noci
- 40 g di burro morbido + q.b.
- 60 g di zucchero
- 2 uova
- 1 mela, sbucciata e a cubetti (1 cm)
- 1 arancia, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 30 g di uvetta, precedentemente ammollata
- 20 g di Rum
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 100 g di farina di mais tipo fioretto
- 100 g di farina tipo 00
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1442 kJ / 345 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 61.3 mg
Alternatywne przepisy
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1ч. 30 мин.
Fior di castagne
1ч. 30 мин.
Pici all'etrusca
1 Std. 45 Min
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Pa Gialt (Pane giallo)
3 Std. 30 Min
Biscottini con farina di castagne, nocciole e gocce di cioccolato
1ч. 30 мин.
Bundt Cake ai fiori e frutti di bosco
Brak ocen
Cheesecake al tiramisù
6h 30min
Bortellina
30min
Rotolo ai frutti rossi
2h
Plumcake al mascarpone
2h
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1ч. 30 мин.