Bostrengo

Bostrengo

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
9 porzioni

Składniki

  • 50 g di pane raffermo a pezzetti
  • 100 g di latte
  • 350 g di acqua
  • 75 g di riso Arborio
  • 75 g di fichi secchi
  • 50 g di gherigli di noci
  • 40 g di burro morbido + q.b.
  • 60 g di zucchero
  • 2 uova
  • 1 mela sbucciata e a cubetti (1 cm)
  • 1 arancia la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
  • 20 g di Rum
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • 30 g di uvetta precedentemente ammollata
  • 100 g di farina di mais tipo fioretto
  • 100 g di farina tipo 00
  • zucchero a velo q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 345 kcal / 1442 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 61.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...