Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pane raffermo a pezzetti
- 100 g di latte
- 350 g di acqua
- 75 g di riso Arborio
- 75 g di fichi secchi
- 50 g di gherigli di noci
- 40 g di burro morbido + q.b.
- 60 g di zucchero
- 2 uova
- 1 mela, sbucciata e a cubetti (1 cm)
- 1 arancia, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 20 g di Rum
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di uvetta, precedentemente ammollata
- 100 g di farina di mais tipo fioretto
- 100 g di farina tipo 00
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1442 kJ / 345 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 61.3 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake al mascarpone
2 godz.
Brioches ripiene alle mele
4 Std.
Brunelle
2 godz.
Licurdia calabrese
1h
Pane con frutta secca
55 Min
Sformato tricolore
1 Std. 30 Min
Tarte flambé alle cipolle (TM6)
1h
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 godz.
Cheesecake al torroncino
4h 30min
Sformatini di topinambur ripieni di rapa rossa
2 godz.
Bougatsa
1h
Crostata di scorze di agrumi
2 godz.