Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di gherigli di noci + 10 per guarnire
- 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 4 uova
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1233.2 kJ / 294.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 45.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama alle nocciole
2h 30 min
Paste di mandorla al pistacchio
3 Std. 30 Min
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Beccute
1h
Sfogliatine salate pere e caprino
1h 30min
Lingue di gatto
30min
Semifreddo albicocche e amaretti
6h 30min
Crostata ripiena alle mele
2h
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Torta di mandorle e pistacchi
1h
Crema al limone con mirtilli
1h
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h