Scarpazza sarzanese

Scarpazza sarzanese

4.3 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di acqua
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di bietole, le foglie lavate
    600 g
  • di foglie di borragine lavate
    400 g
  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    200 g
  • di pecorino a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di porri a pezzi
    300 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di salsiccia di maiale fresca, sgranata
    300 g
  • uova
    2
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Sfoglia
  • di farina tipo 0
    500 g
  • di acqua
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 661.6 kcal / 2770 kJ
Białko 28.1 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 56.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 1322.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...