![Scarpazza sarzanese Scarpazza sarzanese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F2CFF4B9-552A-4903-B6D6-4AC9F234DC4F/Derivates/3840b57f-69a2-4bfe-9027-82688092c45a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 600 g di bietole, le foglie lavate
- 400 g di foglie di borragine, lavate
- 200 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di porri a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
- 2 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sfoglia
- 500 g di farina tipo 0
- 200 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2770 kJ / 661.6 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1322.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di cardi alla fiorentina
1ч. 30 мин.
Torta alle bietole
3ч.
Torta pasqualina (senza glutine)
2ч.
Riso in torta verde
1ч. 30 мин.
Quiche salata ai carciofi
1ч. 20 мин.
Torta di bietole e pecorino in padella
1ч. 20 мин.
Torta salata bietole e uova
2ч.
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50 min
Lasagne carciofi e crema di stracchino
1 godz.
Pasta sfoglia
3 godz. 40 min
Torta pasqualina
2h 5min
Torta salata porri e bietole
1ч. 30 мин.