![Pane al latticello Pane al latticello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/471d394a-db42-4eeb-984d-7660971c66ed/Derivates/4f957ff1-4285-4c49-ab0e-ab7466cbad8a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino di segale
- 130 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 100 g di farina di segale
Pane
- 1650 g di acqua (di cui 150 g fredda)
- 200 g di latticello freddo (vedere varianti)
- 150 g di farina di farro integrale + q.b.
- 100 g di farina manitoba
- 250 g di farina di segale
-
10
g di malto d'orzo in polvere
lub 10 g di miele - 5 g di lievito di birra fresco
- 10 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 10 porzioni
- Kalorie
- 9836 kJ / 2415 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 417 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 46.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane rustico ripieno
29 godz.
Pane contadino
19 Std.
Pane toscano (TM6)
16h 30min
Pane veneziano
18 Std. 30 Min
Gelatina di agrumi e ananas con salsa al pepe e rosa
1h 50 min
Pane rustico svizzero
28h
Panini della Val Venosta
15h 30 min
Pane integrale alla curcuma
16h
Pane in padella
18h
Pane semplice
4h
Pane in cassetta semplice
19 Std.
Baguette francese (TM6)
5 Std.