Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burro alle olive
- 500 di panna fresca liquida (min 30% di grassi)
- 100 g di acqua fredda
- 80 g di olive verdi denocciolate
Impasto
- acqua q.b. fino ad arrivare a 300 g di liquidi
- ½ cucchiaino di zucchero
- 1 cubetto di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 600 g di farina tipo 0
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1706.6 kJ / 407.9 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 412 mg
Alternatywne przepisy
Nocciole tartufate
1h 10 min.
Gnocchi di ricotta al basilico
40 min.
Aranciata
15 min
Bibita ACE (TM6)
6min
Pomodorini sottovuoto
1h
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30 min.
Insalata russa sottovuoto
1h 30 min.
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1h
Impasto per pane veloce
45 min.
Frittelle di patate con Affettatutto Bimby® (TM6)
35min
Focaccia a bastone
5h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min