
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 słoików
Składniki
-
300 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g marchewki z odciętymi końcami
-
250 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami
-
1000 g cukinii z odciętymi końcami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
1 łyżka soli
-
1 łyżeczka ziaren gorczycy
-
850 g wody
-
200 g octu, białego 10%
-
80 g cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
127.4 kcal /
533 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
1213.4 mg