
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 200 g marchewki z odciętymi końcami
- 250 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami
- 1000 g cukinii z odciętymi końcami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka ziaren gorczycy
- 850 g wody
- 200 g octu, białego 10%
- 80 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 127.4 kcal / 533 kJ
- Białko
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 1213.4 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2 godz. 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 godz. 30 min
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 godz. 45 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 godz. 40 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6 godz. 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 godz. 30 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 godz. 45 min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 godz. 30 min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6 godz. 30 min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 godz. 25 min