
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
20 porcji
Składniki
-
380 g herbatników kakaowych
-
200 g orzechów laskowych, blanszowanych prażonych (patrz wskazówka)
-
1 wafelek orzechowy, w polewie czekoladowej duży (ok. 50 g), połamany na kawałki
-
350 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
600 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
20 g cukru pudru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g kremu orzechowo-czekoladowego (patrz wskazówka)
-
20 g likieru czekoladowego (opcjonalnie)
-
1 puszka masy kajmakowej klasycznej lub o smaku orzechów laskowych, podzielonej na kawałki (460-510 g)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mleka
-
20 pralinek orzechowo-czekoladowych, typu Ferrero Rocher® (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
451.8 kcal /
1890.3 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
33.7 g
Węglowodany
31.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Sód
260.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska