Urządzenia i Akcesoria
Kremówka w pucharkach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 porcji
Składniki
Krem budyniowy
-
500 g mleka
-
70 g cukru
-
1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
65 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 żółtka
Pieczenie ciasta francuskiego
-
200 g ciasta francuskiego
Bita śmietana
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
5 łyżek wody
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g cukru pudru
Przełożenie deseru
-
cukier puder do oprószenia
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
128.6 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1472.9 kJ /
352 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser jagodowy w słoiczkach
3 Std. 30 Min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 Std.
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 Std. 15 Min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 Std.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 Std.
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 Std. 50 Min
Szarlotka w pucharkach
2 Std.
Deser Czarny Las w szklankach
45 Min
Deser śliwka w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Sernik jagodowy
12 Std. 15 Min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 Std. 15 Min
Rolada żyrafa
3 Std.