
Urządzenia i Akcesoria
Kremówka w pucharkach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 porcji
Składniki
Krem budyniowy
-
500 g mleka
-
70 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
65 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 żółtka
Pieczenie ciasta francuskiego
-
200 g ciasta francuskiego
Bita śmietana
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
5 łyżek wody
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g cukru pudru
Przełożenie deseru
-
cukier puder do oprószenia
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1472.9 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Sód
128.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska