Kremówka w pucharkach

Kremówka w pucharkach

4.7 83 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 porcji

Składniki

Krem budyniowy
  • 500 g mleka
  • 70 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 65 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
Pieczenie ciasta francuskiego
  • 200 g ciasta francuskiego
Bita śmietana
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 5 łyżek wody
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • 450 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 20 g cukru pudru
Przełożenie deseru
  • cukier puder do oprószenia
  • owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352 kcal / 1472.9 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 128.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...