Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g ogórków gruntowych, obranych, z odciętymi końcówkami
- 5 - 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 150 g wody
- 50 g octu, białego, 10%
- 25 g soli
- 20 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 271.7 kJ / 64.9 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1623.9 mg
Alternatywne przepisy
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 Std. 30 Min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 Std. 30 Min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2h 30min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2h 45min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 Std. 40 Min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2h 30min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 Std. 25 Min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4h 45min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 Min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6 godz. 30 min
Mizeria do słoików (TM5)
2 godz. 25 min