
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 słoiki
Składniki
-
1500 g czerwonych buraków nieobranych, w całości
-
400 g czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
150 g wody
-
150 g octu, białego 10%
-
20 g oleju
-
80 g cukru
-
15 g soli
-
4 - 5 ziaren pieprzu czarnego
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
336.3 kcal /
1407.2 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
66 g
Błonnik
13.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
1754.1 mg