Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pechuga de pollo, deshuesada y sin piel
- ¾ de pierna de cerdo
- 1000 g de agua
- 2 cditas de sal, o al gusto
- 5 piezas de clavos de olor
- 2 hojas de laurel frescas
- 1 pizca de orégano fresco
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 1 pizca de comino en polvo
- ¼ de canela en polvo
- 70 g de cebolla blanca
- 1 chile poblano, desvenado y sin semilla
-
1
de chile cuaresmeño, desvenado y sin semilla
lub chile jalapeño, desvenado y sin semilla - 400 g de tomate verde, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal
- ¼ de lechuga, en trozos
- cilantro, fresco, un manojo
- 1 cdita de aceite vegetal
- 6 de elotes, blancos, tiernos, desgranados
- lechuga
- 4 rábanos
- ¾ de cebolla blanca, picada
- 3 limones, en cuartos
- tostadas
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 15658 kJ / 3742.3 kcal
- Białko
- 415.8 g
- Węglowodany
- 172.7 g
- Tłuszcz
- 157.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.6 g
- Błonnik
- 33.8 g
- Sód
- 7988.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40 Min
Cochinita Pibil Demo
15 Min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Gelatina de Tequila
1 Std. 30 Min
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 Min
Carnitas de Marlin
40 Min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1 Std. 20 Min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min