Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filete de res
- 15 g de ajo, pelados
- 10 g de romero fresco, solamente las hojas
- 10 g mostaza Dijon
- 20 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra entera
- 1000 g de filete de res
Salsa de vino tinto
- 60 g de echalot
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cda de fécula de maíz
- 250 g de vino tinto
- 250 g de caldo de res
- 1 hoja de laurel seca
- 30 g de mantequilla sin sal
- 10 g de mostaza Dijon
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 800 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1179 kJ / 281 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con mantequilla de ajo a las hierbas Al vacío TM6
2 Std. 15 Min
Stroganoff de res TM6
1óra
Mongolian beef
1h 20min
Filete Wellington
2h 10 min
Filete a la pimienta
20 min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1óra
Lomo de cerdo al horno
1h 35min
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 min
Camarones al ajillo
25 Min
Lomo de cerdo en costra de cacahuate
1h 30 min
Risotto de camarón y espárragos
45 min