Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat noir ou au lait, en morceaux
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 15 g de sucre de canne
- 30 g de pralin
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g de beurre doux, à température ambiante
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1799.3 kJ / 430 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 402.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45 min
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Baguette tradition
15h 25min
Brioche tressée à la cannelle
8h
Meringues aux amandes
2h 50 min
Pesto au piment de Padrón
4 Std. 15 Min
Saucisses doigts d'Halloween
1h
Petits pains aux figues
3 Std. 40 Min
Pain au curry
1h 15min
Brioche extra moelleuse
3h 45 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3hod. 25min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min