Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de cacahuètes crues, non salées
- 45 g d'eau
- 235 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2790 kJ / 668.4 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 19.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake aux speculoos
1h
Fondant au chocolat
40min
Tarte amandine aux poires
2j 30 menit
Brookie aux noix
55min
Fondant baulois aux pépites de caramel
8 Std.
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Fondant aux deux chocolats
3 Std.
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2h 25min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Gâteau crumble aux pommes
45min
Cookie géant aux 3 chocolats
30min