Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- guimauves, coupées en morceaux pour décorer
- pépites de chocolat blanc, pour la décoration
- piment en poudre, pour la décoration
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1013.3 kJ / 242.2 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 7.8 mg
Alternatywne przepisy
Saucisson au chocolat
6h 15 min
Chocolats de Noël
1 godz.
Rochers feuilletés au praliné
1h 5min
Cristallisation du chocolat
15 Min
Chocolats de Pâques
15 Min
Roland-Garros
12 Std.
ATELIER menu 2
1 godz.
ATELIER menu 1
1 godz.
Mélange épicé pour BBQ
5 min
Amandes sucrées à la cannelle
25min
Sablés viennois
45min
Chouquettes du goûter
35min