Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau froide
La pâte de speculoos
- 20 g de sucre en poudre
- 25 g de cassonade
- 200 g de biscuits speculoos, émiettés
- 100 g de lait entier
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
La garniture aux pommes
- 500 g d'eau
- 400 g de pommes, coupées en quartiers
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2739.9 kJ / 654.9 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Tłuszcz
- 43.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 275.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3 Std.
Gratin de panais, courge, comté et noix
1h 20min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 Std. 5 Min
Gaufre brownie
30min
Tarte à gros bords
1h 50min
Brownies Kinder Bueno
35min
Muffins à la banane, cœur de pâte à tartiner
45min
Brookie aux noix
55 min
Donuts marbré
30min
Mini-financiers chèvre et miel
35min
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14h
Gâteau crumble aux pommes
45min