Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de comté, coupé en morceaux
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 150 g de lardons fumés
- 10 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 150 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 125 g de lait
- 80 g de beurre mou, en morceaux
- 3 pincées de poivre blanc moulu
- 75 g de roquefort, en cubes (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 230.5 kJ / 55.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 81.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1h
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3 Std.
Flan de carotte, gouda et cumin
50 min
Verrine bicolore aux radis et fromage de chèvre
20min
Cocktail Bellini
5min
Gratin dauphinois au pesto rouge et comté
1h
Tarte au saint-nectaire
50 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 min
Mini-financiers chèvre et miel
35 min
Financiers au comté
30 min
Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois
1h 5 min
Cake jambon et boursin
50 min