Urządzenia i Akcesoria
Spanakopita
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 pieces
Składniki
-
onions quartered80 g
-
olive oil plus extra for brushing20 g
-
frozen spinach defrosted, squeezed (approx. 600 g)1500 g
-
feta cheese crumbled400 g
-
medium eggs2
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
filo pastry6 sheets
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
658.1 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
739.2 kJ /
176.7 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
"Moussaka" bowl
45 min
Pistachio Macarons with Pistachio Ganache
2 godz. 30 min
Spätzle with Asparagus and Wild Garlic Cream Sauce
45 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing
35 min
Soba Noodle and Salmon Bowl
30 min
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1 godz.
Summer vegetable salad with maple tahini dressing
30 min
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1 godz.
Pasta with Beetroot Sauce and Feta Cheese
40 min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.