Urządzenia i Akcesoria
Oyster Mushroom and Champagne Risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
garlic clove1
-
onions quartered150 g
-
olive oil30 g
-
streaky bacon, cured and smoked thinly sliced100 g
-
fresh oyster mushroom sliced (5 mm)250 g
-
1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbledchicken stock paste, homemade1 heaped tsp
-
dry white wineChampagne300 g
-
water500 g
-
risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)300 g
-
unsalted butter diced30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
480.9 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
2687.9 kJ /
642.4 kcal
Tłuszcz
27.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
69.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Linguine with Bacon and Prawns
35 min
Sangria
Brak ocen
Turkey Tonnato with Warm Potato Salad
Brak ocen
Lemon and Parmesan Chicken with Courgetti
30 min
Lasagne-style Courgette Bake
2 godz. 15 min
Shiitake Teriyaki Dippers
45 min
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Pumpkin Risotto
50 min
Spaghetti Bloody Brain (TM6 & TM5)
13 godz. 30 min
Baklava Cheesecake
3 godz. 30 min
Fennel Risotto
35 min
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1 godz. 45 min