Oyster Mushroom and Champagne Risotto
TM6 TM5 TM31

Oyster Mushroom and Champagne Risotto

3.8 (8 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 1 garlic clove
  • 150 g onions, quartered
  • 30 g olive oil
  • 100 g streaky bacon, cured and smoked, thinly sliced
  • 250 g fresh oyster mushroom, sliced (5 mm)
  • 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
    lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • 300 g Champagne
    lub dry white wine
  • 500 g water
  • 300 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
  • 30 g unsalted butter, diced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2687.9 kJ / 642.4 kcal
Białko
15.3 g
Węglowodany
69.8 g
Tłuszcz
27.4 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Błonnik
2.1 g
Sód
480.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy