![Nectarine Poppy Seed Muffins Nectarine Poppy Seed Muffins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73E25472-2235-457C-8741-0F952A3B19DD/Derivates/FA353E4F-0153-4DB7-AD2A-FA7B3A208A0C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g unsalted butter, soft
- 120 g sugar
- 2 large eggs
- 250 g self-raising flour
- 170 g milk
- 1 tsp baking powder
- 3 nectarines, ripe (approx. 400 g), quartered, stoned
- 40 g poppy seeds
- 20 g icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1085 kJ / 259 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30 min
Plum and Almond Traybake
1sa 5 dk
Avocado Cupcakes with Lime Drizzle
40 min
Mississippi Mud Pie
2h 20min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Pear Pastry with Cream Cheese
50 min
Apple Pancakes
30 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 godz.
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35 min
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3óra
Semolina Custard Dessert Pots
20min