Tahini and Beetroot Dip

Tahini and Beetroot Dip

4.1 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • water
    750 g
  • raw beetroots peeled, quartered
    450 g
  • tahini
    225 g
  • lemon juice
    45 g
  • garlic cloves
    2
  • ice cubes
    3
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil for dizzling
  • toasted pine nuts for garnishing
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 220 kcal / 910 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...