Urządzenia i Akcesoria
Tahini and Beetroot Dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
water750 g
-
raw beetroots peeled, quartered450 g
-
tahini225 g
-
lemon juice45 g
-
garlic cloves2
-
ice cubes3
-
fine sea salt¼ tsp
-
extra virgin olive oil for dizzling
-
toasted pine nuts for garnishing1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8 g
Kalorie
910 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1小时 20 分钟
Butterbean Mash with Paprika
20 分钟
Sumac and Tahini Houmous
10 分钟
Celeriac and Apple Soup
55 分钟
Fennel Apple Salad
20 分钟
Bircher Muesli
8小时 10 分钟
Pesto with Rocket and Chilli
10 分钟
Aubergine and Almond Dip
20 分钟
Beetroot Houmous
15 分钟
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 分钟
Curried Sweet Potato Soup
30 分钟
Best Basic Houmous
5 分钟