Urządzenia i Akcesoria
Tahini and Beetroot Dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions
Składniki
-
water750 g
-
raw beetroots peeled, quartered450 g
-
tahini225 g
-
lemon juice45 g
-
garlic cloves2
-
ice cubes3
-
fine sea salt¼ tsp
-
extra virgin olive oil for dizzling
-
toasted pine nuts for garnishing1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8 g
Kalorie
910 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1 Std. 20 Min
Butterbean Mash with Paprika
20 Min
Sumac and Tahini Houmous
10 Min
Celeriac and Apple Soup
55 Min
Fennel Apple Salad
20 Min
Bircher Muesli
8 Std. 10 Min
Pesto with Rocket and Chilli
10 Min
Aubergine and Almond Dip
20 Min
Beetroot Houmous
15 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Curried Sweet Potato Soup
30 Min
Best Basic Houmous
5 Min