Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 300 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 medium eggs
- 100 g whole milk
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 100 g pitted olives, 50 g whole, 50 g halved (see tip)
- 5 g fresh parsley leaves, roughly chopped
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- 100 g feta cheese, crumbled
- 50 g cream cheese
- 2 Tbsp pumpkin seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 974 kJ / 233 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgette and Parmesan Muffins
50min
Veggie Rolls
45min
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
1 Std. 20 Min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Mini Mushroom Galettes
1h 45min
Milk Tart
8h 45 min
Five-seed bread
1h 50 min
Christmas Gingerbread (Poland)
1h 25min
Mini Vegetable Frittatas
35min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 Std. 20 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min