
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 15 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 100 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- 25 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- olej do smażenia
- jogurt grecki (ok. 30 g), do podania
- zioła, świeże np. szczypiorek, koperek, posiekane, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 381.2 kcal / 1595.1 kJ
- Białko
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Sód
- 866 mg
Alternatywne przepisy
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Sorbet z cukinii i cytryny
8 godz. 10 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Placki jaglane
40 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min