Zupa krem z buraków
TM6 TM5

Zupa krem z buraków

4.7 (196 ocen)

Składniki

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 300 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 80 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
  • 120 g śmietanki sojowej, plus dodatkowo 4 łyżki
  • 20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • liście natki pietruszki, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
617.4 kJ / 147.6 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
18.2 g
Tłuszcz
7.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
3.1 g
Sód
907.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy