Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z buraków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
300 g czerwonych buraków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
80 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta chili, mielonego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
-
120 g śmietanki sojowej plus dodatkowo 4 łyżki
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka syropu z agawy
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
907.4 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
617.4 kJ /
147.6 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
18.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKIE BOŻE NARODZENIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z porów
30 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min