Arrosto di vitello con salsa all'arancia
TM6

Arrosto di vitello con salsa all'arancia

4.1 (28 ocen)

Składniki

Trito aromatico e marinatura

  • 1000 g di carne di vitello, taglio noce
  • 1 arancia, preferibilmente biologica
  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di sale
  • 5 g di pepe nero macinato
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 50 g di senape

Arrosto di vitello

  • 800 g di patate, sbucciate e a pezzi grandi (3-4 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 pizzichi di sale

Salsa all'arancia

  • 175 g di burro a pezzi
  • 4 tuorli d'uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1924.3 kJ / 459.9 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
20.6 g
Tłuszcz
29.1 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Błonnik
2.1 g
Sód
934.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy