Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di albicocche secche denocciolate
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 1 pizzico di aglio in polvere
- 5 foglie di prezzemolo fresco
- 250 g di macinato di tacchino
- 30 g di Feta a pezzetti
- 20 g di fiocchi di avena
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di pinoli (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 400 g di passata di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1094.3 kJ / 261.6 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 322.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1sa
Polpette fritte
40 Min
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
1sa
Ragù di carne alla bolognese
1sa 15 dk
Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici
45 dk
Spaghetti con polpette al sugo (Bimby Friend)
45 dk
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min
Katsu curry
1sa 30 dk
Torta salata con ragù
1sa 30 dk
Spaghetti al sugo di polpettine
1sa 30 dk
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 Std.