Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 70 g di scalogno a pezzi
- 1 peperoncino rosso (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di polpo fresco, pulito e a pezzi (vedere consigli)
- 60 g di vino bianco
- 200 g di pomodorini, la polpa in scatola
- 1 spicchio di aglio
- 6 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 500 g di patate, pelate e a tocchi grandi (3 cm circa)
- 4 pane casereccio
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1993.3 kJ / 476.5 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 328.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo e patate a Cottura Lenta, grigliato
2h 45min
Anelli di totano in umido
30 Min
Moscardini alla busara sottovuoto
2h
Insalata di polpo e patate
2h
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Impepata di cozze con salsa al burro bianco
45min
Polpetti affogati
45min
Bollito di Bue di Fassone di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4 Std. 10 Min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Moscardini al limone
30 Min
Polpo alla Luciana
1 godz. 30 min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40 min