Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Polpo con patate a Cottura Lenta
TM6

Polpo con patate a Cottura Lenta

3.1 (11 ocen)

Składniki

  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 70 g di scalogno a pezzi
  • 1 peperoncino rosso (opcjonalnie)
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1000 g di polpo fresco, pulito e a pezzi (vedere consigli)
  • 60 g di vino bianco
  • 200 g di pomodorini, la polpa in scatola
  • 1 spicchio di aglio
  • 6 foglie di basilico fresco, lavate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 500 g di patate, pelate e a tocchi grandi (3 cm circa)
  • 4 pane casereccio
  • sale, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1993.3 kJ / 476.5 kcal
Białko
34.2 g
Węglowodany
53.7 g
Tłuszcz
14.6 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
6.8 g
Sód
328.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy