Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 - 950 g di acqua
- 2 cucchiaini di amido di mais (10 g circa)
- 15 - 20 pistilli di zafferano
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli cottura 17-18 minuti)
- 1 ½ dado di carne o vegetale
- 1 - 2 fette di panettone
- 40 g di burro a pezzi
- ½ scorza di arancia grattugiata
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco (opcjonalnie)
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- uva passa q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2130.5 kJ / 509.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 86.2 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 71.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto radicchio e uva
40min
Torta tres leches (torta ai tre latti)
2小时
Insalata speziata di patate, melone e speck
30 分钟
Agnello alla marocchina con cous cous al limone
4 godz.
Manzo alla Wellington con purè di patate e carote al vapore
2 godz. 40 min
Risolatte con mele e cannella (TM6)
50 分钟
Insalata di pasta fredda con trota e verdure
45min
Menù: Polpette di agnello e cous cous piccante; mousse al cioccolato (Bimby Friend)
1 godz. 20 min
Salmone al vapore con purea di broccoli e patate
30 分钟
Straccetti di pollo con noodles e verdure
45min
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1h
Pizza caprese
9 godz.