Risotto zafferano e panettone
TM6 TM5

Risotto zafferano e panettone

3.8 (6 ocen)

Składniki

  • 900 - 950 g di acqua
  • 2 cucchiaini di amido di mais (10 g circa)
  • 15 - 20 pistilli di zafferano
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli cottura 17-18 minuti)
  • 1 ½ dado di carne o vegetale
  • 1 - 2 fette di panettone
  • 40 g di burro a pezzi
  • ½ scorza di arancia grattugiata
  • 1 cucchiaio di aceto di vino bianco (opcjonalnie)
  • 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • uva passa q.b. per decorare

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2130.5 kJ / 509.3 kcal
Białko
11.5 g
Węglowodany
86.2 g
Tłuszcz
15.5 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
1.1 g
Sód
71.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy