Risotto zafferano e panettone

Risotto zafferano e panettone

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua
    900 - 950 g
  • di amido di mais (10 g circa)
    2 cucchiaini
  • pistilli di zafferano
    15 - 20
  • di riso per risotto (Carnaroli cottura 17-18 minuti)
    320 g
  • dado di carne o vegetale
    1 ½
  • di panettone
    1 - 2 fette
  • di burro a pezzi
    40 g
  • scorza di arancia grattugiata
    ½
  • di aceto di vino bianco (opcjonalnie)
    1 cucchiaio
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    40 g
  • uva passa q.b. per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 509.3 kcal / 2130.5 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 86.2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 71.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...