Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
- 100 g di scalogno a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di Whisky
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di paprika in polvere, affumicata
- 350 g di capesante con la corolla (circa 12 pezzi) + 4 conchiglie
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6889.5 kJ / 1646.6 kcal
- Białko
- 101.3 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 113.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 59.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 2646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stinco di maiale con patate
2 Std.
Bicchierini di gamberi in salsa cocktail
1 Std.
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Sautè di cozze e vongole
40 Min
Cotechino in crema di lenticchie
1 Std.
Uova, asparagi e salsa bernese (Bimby Friend)
35 min
Capesante gratinate
30min
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Gamberi in salsa rosa (Bimby Friend)
30min
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45min
Turbante di branzino in scorza d'arancia e pepe rosa con gamberi di Santa Margherita
1 Std.
Gamberi in salsa cocktail
10 min