Urządzenia i Akcesoria
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 portions
Składniki
-
carrot whole, trimmed and peeled (approx. 1-3 carrots)600 g
-
eschalot cut into halves25 g
-
fresh flat-leaf parsley cut into thirds, leaves and stalks5 g
-
grapeseed oil40 g
-
lemon juice20 g
-
white wine vinegar25 g
-
mustard10 g
-
sea salt3 pinches
-
ground black pepper3 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
219.7 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
664.6 kJ /
158.9 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Versatile smooth soup
45 min
Eggplant and Lentil Salad
40 min
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter, using modes)
20 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 10 min
Steamed potato and butternut squash pieces (6 months+)
25 min
Carrot kimchi
Brak ocen
Dark chocolate pecan bites
1 godz. 5 min
Caramelised onions (400-500 g)
25 min
Sautéed onions (200-300 g)
10 min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 godz. 50 min
Peanut soba noodle wonton cups
40 min
German cinnamon stars (Zimtsterne)
1 godz. 30 min