Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g carrot whole, trimmed and peeled (approx. 1-3 carrots)
- 25 g eschalot, cut into halves
- 5 g fresh flat-leaf parsley, cut into thirds, leaves and stalks
- 40 g grapeseed oil
- 25 g white wine vinegar
- 20 g lemon juice
- 10 g mustard
- 3 pinches sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.6 kJ / 158.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 219.7 mg
Alternatywne przepisy
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
10h 55min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2sa 30 dk
Celery leaf gremolata
5 min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40 min
Boulangère potatoes
1h 40 min
Mushroom risotto (TM6)
30 min