![Malabar Prawn Curry Malabar Prawn Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5283b4a5f98ddbe7d9d55be3c2aac54c/Derivates/c75f2ae1a311093e52743563c4660bddfdeb31fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g prawn flesh, deveined
- 2 tbsp chilli powder
- 1 tbsp ginger garlic paste
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp turmeric powder
- 1 tsp salt
- 75 g coconut oil
- 3 sprigs curry leaves, deveined
- 2 green chillies, thinly sliced
- 200 g coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 592 mg
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Biryani-style rice
1h 5 min
Pilau rice using rice mode
40 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Thai Green Curry Chicken
30 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20 min
Ghee Roasted Chicken
1h 15 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5 min
Prawn Biryani
1h 15 min
Indian Pilaf Rice
1h
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min