Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 30 g shallots
- 10 g fresh ginger
- 3 coriander roots, with 2 cm stems
- 50 g ghee
- 100 g tomato purée
- 100 g carrots, cut in 2 cm strips
- 300 g tomatoes, cut in cubes (5 cm)
- 200 g fresh shiitake mushrooms, stems removed and cut in slices
- 1 tbsp chicken stock powder
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 700 g water
- 500 g parboiled basmati rice, rinsed
- 1 sprig fresh coriander, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2151 kJ / 514 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 610 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40min
Indian Pilaf Rice
1h
Aloo Gobi
20 Min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30min
Potato Peratal
40min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min