Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g white glutinous rice
- water, plus extra for soaking
- 350 g pork belly meat, boneless, skinless, cut in pieces (5 cm) (see variation)
- 3 - 4 fresh shiitake mushrooms (approx. 50 g)
- 25 g carrot
- 20 g fresh water chestnuts, skinned, halved
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 2 pinches ground white pepper
- ½ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 1 tsp cornflour
- 20 g soy sauce
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 225 kJ / 54 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Baked Milk Bread with Pears and Walnut Crumble (TM6)
55 min
Low fat vanilla and raspberry skyr ice cream
10h 15min
Steamed Glutinous Rice With Mud Crab
1 godz. 30 min
Soya Milk Ice Cream
10h 15min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
French Onion Soup (TM6)
1h
Gluten-free Sacher Torte
3sa 20 dk
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Steamed Salmon Parcels
55 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
4h 10min