![Aloo Gobi Aloo Gobi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2AEFE3D9-E708-437F-9238-2AE21E4D2AB9/Derivates/ba340a82-1cb8-4e74-ae72-3a1069065540.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g potatoes, peeled, cut in chunks (2 cm)
- 1 fresh green chilli, deseeded
- 1 tsp cumin seeds, toasted
- 2 tbsp ground coriander seed
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp red chilli powder
- 60 g water
- ½ tsp rock salt, adjust to taste
- 250 g cauliflower florets
- 150 g tomatoes (approx. 1 tomato), cut in cubes (1 cm)
- 1 tbsp fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- 1 tbsp cold pressed sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 490 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chana Masala
45min
Lentil Curry (Dahl)
30min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chapatis
1h 30min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Chapatis
1h
Vegetable Sambar
35min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Vegetable Biryani
50min
Potato karakari
50min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min