Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g potatoes, peeled, cut in chunks (2 cm)
- 1 fresh green chilli, deseeded
- 1 tsp cumin seeds, toasted
- 2 tbsp ground coriander seed
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp red chilli powder
- 60 g water
- ½ tsp rock salt, adjust to taste
- 250 g cauliflower florets
- 150 g tomatoes (approx. 1 tomato), cut in cubes (1 cm)
- 1 tbsp fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- 1 tbsp cold pressed sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 490 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Indian Pilaf Rice
1 godz.
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Sambhar
1h 5 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Chana Masala
45 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Chhole (chickpea curry)
35min
Paneer Makhani
1 godz.
Vegetable Sambar
35min
Vegetable Biryani
50min
Gobi masala
30 min