Urządzenia i Akcesoria
Aloo Gobi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
potatoes peeled, cut in chunks (2 cm)250 g
-
fresh green chilli deseeded1
-
cumin seeds toasted1 tsp
-
ground coriander seed2 tbsp
-
ground turmeric½ tsp
-
red chilli powder½ tsp
-
water60 g
-
rock salt adjust to taste½ tsp
-
cauliflower florets250 g
-
tomatoes (approx. 1 tomato), cut in cubes (1 cm)150 g
-
fresh coriander leaves only, chopped, to garnish1 tbsp
-
cold pressed sesame oil1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
490 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Palak Paneer
45 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Vegetarian Curry in Pumpkin Pot
50 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chapatis
1 godz.
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Vegetable Biryani
50 min
Chana Masala
45 min