Urządzenia i Akcesoria
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves20 g
-
fresh green chillies deseeded2
-
fresh ginger cut in cubes2 cm
-
olive oil50 g
-
ground coriander1 ½ heaped tsp
-
ground cumin1 ½ heaped tsp
-
ground fennel½ heaped tsp
-
ground turmeric¼ heaped tsp
-
garam masala½ heaped tsp
-
mung beans (dhall) soaked overnight and drained150 g
-
tomatoes cut in quarters200 g
-
water350 g
-
carrots cut in slices (1 cm)100 g
-
onions (approx. 1 onion), cut in slices80 g
-
coconut milk50 g
-
salt adjust to taste2 heaped tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1104 kJ /
264 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rasam
20 min
Vegetable Sambar
35 min
Chapatis
1 godz.
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Idli
15 godz. 40 min
Fresh coconut chutney
10 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 godz. 10 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.
Chana Masala
45 min