Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piri Piri Sauce
- 3 garlic cloves
- 4 fresh Fresno chilies, stems removed, halved
- 2 - 4 dried 'chile de árbol' chilies, to taste
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tsp coarse salt
- ½ tsp dried oregano
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz red wine vinegar
- 53 oz whole chicken, spatchcocked (see Tip)
Vegetable Salad and Grilling
- 16 oz mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (2 in.)
- 3 ½ oz mayonnaise
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tbsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3665 kJ / 876 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 904 mg
Alternatywne przepisy
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 Std.
Fragrant Chicken Curry
1 Std.
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1 Std.
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™) Metric
2 Std. 30 Min
Summer Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple-Pear Crumble
1h 35 min
Fragrant Chicken Curry (Metric)
1 Std.
Chicken Tikka Bowls with Kachumber
2hod. 50min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1 godz. 5 min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4h 35min
Chicken Mole
50 Min
Cantina Salsa
5 Min