![Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F03CAE8-9659-48AE-8D0D-8A1BC716A98E/Derivates/2791b429-2834-4f27-9645-c420c0004c7d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piri Piri Sauce
- 3 garlic cloves
- 4 fresh Fresno chilies, stems removed, halved
- 2 - 4 dried 'chile de árbol' chilies, to taste
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tsp coarse salt
- ½ tsp dried oregano
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz red wine vinegar
- 53 oz whole chicken, spatchcocked (see Tip)
Vegetable Salad and Grilling
- 16 oz mixed vegetables (e.g. broccoli, carrots, red bell pepper), in pieces (2 in.)
- 3 ½ oz mayonnaise
- ¼ tsp salt, to taste (opcjonalnie)
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tbsp Dijon mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3665 kJ / 876 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 904 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Shawarma Bowl
1h
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20min
Chicken Tikka Bowls with Kachumber
2 Std. 50 Min
Korean Beef Sauté
1h 25 min
Kung Pao Chicken
1 Std. 5 Min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4sa 35 dk
Mixed Paella (Hestan Cue™)
40 min
Chili Oil Noodles with Shrimp
30 min
Fragrant Chicken Curry
1h
Carolina BBQ Chicken with Skillet Cornbread
3h 25min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45min
Paella
30 min