Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di latte
- 3 uova
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino di origano secco
- 100 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati e a pezzetti
- 150 g di Emmental, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 925.8 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 514.7 mg
Alternatywne przepisy
Burger di ceci e verdure
40min
Focaccia di patate in padella
1 godz.
Biscotti integrali di frutta secca
2 Std.
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40min
Rustici alla carbonara
1h 30min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 min
Burger di barbabietola
1 godz.
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1 godz.
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Rotolo ai piselli
50 min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min