![Muffin ai pomodori secchi ed Emmental Muffin ai pomodori secchi ed Emmental](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fd628ac1497aa40b69fc7cc9724d8501/Derivates/d4d886decb80a6724e4a119177c84f8ff5a4d175.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di latte
- 3 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 2 pizzichi di sale
- 100 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati e a pezzetti
- 150 g di Emmental, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 925.8 kJ / 221.3 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 514.7 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Focaccia agli spinaci con bresaola rucola e Grana
3h 20min
Rustici alla carbonara
1h 30min
Baguette pancetta e provolone
5 Std. 30 Min
Pan di spagna salato natalizio
1h
Uova alla triestina
30min
Burger di ceci e verdure
40min
Frollini salati al rosmarino
1h 30min
Pici all'etrusca
1u. 45min
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Polpette di ricotta al sugo
50 мин.
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30min