![Biscottini salati Parmigiano Reggiano e broccoli Biscottini salati Parmigiano Reggiano e broccoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/663785e5-78fa-49ad-ae5b-9049ddc7a64e/Derivates/a6d6630e-fa5a-45fa-9bcf-d21535027c75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm)
- 130 g di cimette di broccolo, lavate
- 270 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
- ½ cucchiaino di paprica dolce
- 75 g di burro freddo, a cubetti
- 100 g di latte intero
- 1 uovo, medio (circa 60 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 529 kJ / 126 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortine alle carote
1 Std.
Torta ai frutti rossi
3h
Baby cupcakes
1 Std. 30 Min
Muffin ai broccoli (10-12 mesi)
30 Min
Biscotti papà
1 Std. 30 Min
Cotolette di spinaci
1 Std.
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 Min
Pesto di lattuga
15 Min
Panini al latte e burro
3 godz. 30 min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Pesto di melanzane
10 Min
Piadina (vegan)
45 Min