Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di porro
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 14 minuti)
- 100 g di vino bianco secco
- 100 g di speck a listarelle
- 5 fichi freschi (3 sbucciati e tagliati a pezzi e 2 in quarti)
-
650
g di brodo vegetale
lub 650 g di acqua + 1 cucchiaino colmo di dado vegetale -
30
g di pecorino grattugiato
lub 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2061.5 kJ / 492.8 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 538 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle castagne
30min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30min
Risotto mascarpone e pepe rosa
35min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Vellutata di finocchi, mele e speck
50min
Fichi freschi ripieni
20 min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35min
Risotto all'Amarone
35min
Risotto mele, speck e timo
40min