![Risotto con fichi e speck Risotto con fichi e speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33a3e645-bd51-458f-ace4-3eda777efbaf/Derivates/c15ba152-2665-4db3-a075-dca5adf4ae67.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di porro
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 14 minuti)
- 100 g di vino bianco secco
- 100 g di speck a listarelle
- 5 fichi freschi (3 sbucciati e tagliati a pezzi e 2 in quarti)
-
650
g di brodo vegetale
lub 650 g di acqua + 1 cucchiaino colmo di dado vegetale -
30
g di pecorino grattugiato
lub 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2061.5 kJ / 492.8 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 538 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle more
40 Min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto al salmone con crema di porri
40 Min
Risotto ai fichi e pecorino con cipolla croccante (Bimby Friend)
40 Min
Risotto fragole e pesto di rose
40 Min
Risotto gamberoni e pompelmo rosa
40 Min
Risotto radicchio e salsiccia
35 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto melone e speck
40 Min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 Min