![Cranberry Bacon Stuffing Cranberry Bacon Stuffing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30615A8A-B107-4153-A6C4-38225B39AE9B/Derivates/35AD51D6-89CD-4101-808F-B9E5698771EB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- ½ yellow onion (approx. 70 g)
- 50 g back bacon, sliced, cut into pieces
- 20 g butter, unsalted or salted (from cows' milk)
- 80 g dried cranberries
- 4 sprigs fresh sage, leaves only
- 1 - 2 tsp verjuice, of white wine vinegar
- 50 g blanched almonds
- 100 g bread, slightly stale (approx. 2-3 slices), torn into pieces (3 cm)
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 310 g
- Kalorie
- 4893.6 kJ / 1169.6 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 159.4 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 27.6 g
- Sód
- 1001.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Fajita Seasoning
5min
Quiche Lorraine
45 Min
Lasagne bolognese
2hod. 30min
Caramelised leek and feta tart
2h 25min
Apple sauce
20 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Béchamel sauce (TM6 )
15 Min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 Min
Beef tacos
25 Min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min